Головна » 2013 » Березень » 19 » Папа Франциск – простий і скромний насправді: це не PR, - Глава УГКЦ
11:33
Папа Франциск – простий і скромний насправді: це не PR, - Глава УГКЦ
Папа Франциск – простий і скромний насправді, це не PR, - Глава УГКЦТаке переконання висловив Блаженніший Святослав (Шевчук) американській інформаційній агенції CNS. «Папа показує себе таким, яким він є насправді, - як людина, пастир, священик, єпископ та батько», – зазначив Предстоятель УГКЦ.

«Вміння бути собою та надзвичайна простота – риси, які найбільше характеризують нового Папу», – сказав в інтерв’ю Блаженніший Святослав. Саме «простота та вміння бути собою», на переконання Глави УГКЦ, будуть шляхом нової євангелізації в часи понтифікату Папи Франциска, - повідомляє християнський портал КІРІОС з посиланням на Департамент інформації УГКЦ.

Коментуючи жест новообраного Папи, коли він вийшов до людей і вклонився перед ними, просячи їхнього благословення, Блаженніший Святослав сказав: «Це дуже давній літургічний жест, який по сьогодні зберігається у візантійській традиції: перед тим, як кандидата висвячують на священика або єпископа, спільнота вірних мусить проголосити своє визнання "axios", або "достойний"».

Блаженніший Святослав був багато разів присутнім на богослужіннях, які очолював кардинал Берґольйо: «Його проповіді завжди були короткими, але дуже повчальними», – зазначив він. 

Відповідаючи на запитання журналіста про ставлення нового Папи до інших конфесій, Глава УГКЦ зазначив, що Святіший Отець Франциск, без сумніву, буде «екуменічним Папою»: «Це випливає із його здатності будувати лише справжні, автентичні відносини з іншими людьми».

У ставленні новообраного Папи до сучасних моральних проблем, вважає Глава УГКЦ, «він буде захищати людську гідність, гідність сім’ї та людської статевості, однак робитиме це, перш за все, як пастир і батько. Досі кардинал Берґольйо ніколи не виступав у ролі судді, він ніколи не захищав абстрактні правила, а гідність людини». 

Блаженніший Святослав переконаний, що Папа Франциск продовжуватиме дивувати нас і надалі, і впевнений, що своєю простотою та автентичністю він запропонує секуляризованому світові альтернативу нової євангелізації.
Переглядів: 405 |



Євангеліє від Матвія 19:19. Шануй батька та матір, і: Люби свого ближнього, як самого себе. Євреям 13:8. Ісус Христос учора, і сьогодні, і навіки Той Самий! Євангеліє від Матвія 1:23. Ось діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвуть Йому Ймення Еммануїл, що в перекладі є: З нами Бог Євангеліє від Матвія 28:19. Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа. Євангеліє від Іоанна 1:17. Закон бо через Мойсея був даний, а благодать та правда з'явилися через Ісуса Христа. Євангеліє від Іоанна 6:57. Як Живий Отець послав Мене, і живу Я Отцем, так і той, хто Мене споживає, і він житиме Мною. Притчі 10:12. Ненависть побуджує сварки, а любов покриває всі провини. 1-ше послання Петра 4:8. Найперше майте щиру любов один до одного, бо любов покриває багато гріхів! Євангеліє від Іоанна 13:34. Нову заповідь Я вам даю: Любіть один одного! Як Я вас полюбив, так любіть один одного й ви! Євангеліє від Марка 5:25. і що Любити Його всім серцем, і всім розумом, і всією душею, і з цілої сили, і що Любити свого ближнього, як самого себе, це важливіше за всі цілопалення й жертви!

Друзі сайту