Головна » 2013 » Березень » 29 » Глава УГКЦ молився біля чудотворного Хреста, що у Володимирі-Волинському
11:31
Глава УГКЦ молився біля чудотворного Хреста, що у Володимирі-Волинському

Глава УГКЦ молився біля чудотворного Хреста, що у Володимирі-Волинському29 березня 2013 року Блаженніший Святослав (Шевчук), Предстоятель УГКЦ, відвідав княжий Володимир-Волинський в рамках канонічної візитації парафій Луцького екзархату УГКЦ.

  Блаженнішого Святослава урочисто зустрічали біля храму св. Йосафата отців василіан: протоігумен Провінції отців василіан Найсвятішого Спасителя в Україні ієром. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, настоятель храму й монастиря ієром. Ілля Сірук, ЧСВВ, численне духовенство та парафіяльна спільнота, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на MISIONAR.

  Прийшов привітати Предстоятеля Церкви народний депутат України Євген Мельник, а також представники міської ради. Далі в храмі розпочалася служба Божа, під час якої акафіст св. Йосафату звершив Блаженніший Святослав у співслужінні з владикою Йосафатом (Говерою), Екзархом Луцьким та духовенством. 
  По завершенні відбулося спілкування Блаженнішого із парафіянами храму, після якого Предстоятель УГКЦ особисто кожного поблагословив й подарував пам’ятну іконку Богородиці-Оранти. 
  Важливою подією в житті володимирських греко-католиків, а також цілої УГКЦ стало й освячення наріжного каменя під будівництво паломницького центру св. Йосафата, яке звершив Блаженніший Святослав. Саме на тому місці стояв давній храм св. великомуч. Параскевії (сер. XV ст.), у якій прийняв св. Тайну Хрещення св. Йосафат, Архиєпископ Полоцький і Вітебський, перший святий-мученик Унійної Церкви, уродженець м. Володимира-Волинського. 
  В монастирі отців василіан відбулася прес-конференція за участі Блаженнішого Святослава, владики Йосафата, а також настоятеля ієром. Іллі для представників місцевих ЗМІ. 

  Важливим моментом візиту Предстоятеля Церкви було відвідання давньої катедри Володимирських єпископів – Свято-Успенського катедрального собору. Цей храм був заснований Галицько-Волинським князем Мстиславом Ізяславовичем між 1156 – 1160 рр., де свій вічний спочинок знайшов сам фундатор, а також й інші князі Галицької Русі. Собор є унікальним для УГКЦ, адже був осідком Володимиро-Берестейських єпископів (1596 – 1795 рр.), а також й митрополитів Київських – Іпатія Потія, Лева Зеленського, Лева Кишки та Филипа Володковича, які знайшли свій спочинок у крипті собору.

Зустріли Блаженнішого Святослава з благословення Володимир-Волинського єпископа Володимира (Мельника) Української Православної Церкви: секретар єпархії архим. Сава Мякота, завідувач канцелярії єпархії ієром. Серафим Можелюк та прес-секретар єпархії диякон Віктор Мартиненко. 
  Предстоятель Церкви помолився Господеві в храмі біля давнього чудотворного Хреста з розп’яттям (кін. XV ст.), перед яким у свій час молився в храмі св. Параскевії св. Йосафат, серце якого зігріла іскра із розіп’ятого Спасителя. 
  Глава УГКЦ Церкви також відвідав Свято-Успенський Зимненський монастир УПЦ й помолився Богові перед давньою чудотворною іконою Богородиці, яку прославляли й молилися у XVІІ – XVІІІ ст. монахи-василіани, які несли подвиг у цій славній чернечій обителі, яка свій початок бере із кінця Х ст. 
  Закінчився візит Блаженнішого Святослава (Шевчука), Предстоятеля УГКЦ, трапезою в стінах монастиря св. Йосафата.
Переглядів: 423 |



Євангеліє від Матвія 19:19. Шануй батька та матір, і: Люби свого ближнього, як самого себе. Євреям 13:8. Ісус Христос учора, і сьогодні, і навіки Той Самий! Євангеліє від Матвія 1:23. Ось діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвуть Йому Ймення Еммануїл, що в перекладі є: З нами Бог Євангеліє від Матвія 28:19. Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа. Євангеліє від Іоанна 1:17. Закон бо через Мойсея був даний, а благодать та правда з'явилися через Ісуса Христа. Євангеліє від Іоанна 6:57. Як Живий Отець послав Мене, і живу Я Отцем, так і той, хто Мене споживає, і він житиме Мною. Притчі 10:12. Ненависть побуджує сварки, а любов покриває всі провини. 1-ше послання Петра 4:8. Найперше майте щиру любов один до одного, бо любов покриває багато гріхів! Євангеліє від Іоанна 13:34. Нову заповідь Я вам даю: Любіть один одного! Як Я вас полюбив, так любіть один одного й ви! Євангеліє від Марка 5:25. і що Любити Його всім серцем, і всім розумом, і всією душею, і з цілої сили, і що Любити свого ближнього, як самого себе, це важливіше за всі цілопалення й жертви!

Друзі сайту